Select Page

ХАЙФУ


ХАЙФУ – Нехирургичен лифтинг

За процедурата

Нехирургичен лифтинг с високоинтензивен фокусиран ултразвук!

Нова HIFU технология подмладява неоперативно лицето, с действие до съединителната тъкан, покриваща мускулите.
В хода на еволюирането на технологиите старите методи за подмладяване започват да отстъпват и да бъдат замествани от иновации, които освен по-ефективни са и по-безболезнени и малко инвазивни. За всички, които са против пластичната хирургия и харесват разумното стимулиране на природните процеси предлагаме неоперативния лифтинг чрез високоинтензивен фокусиран ултразвук.
Впечатляващи резултати, сравними с хирургични интервенции, но тук не присъстват съпътстващите ги негативи като болка и дълъг период за възстановяване.

КАК ДЕЙСТВА ВИСОКОИНТЕНЗИВНИЯТ ФОКУСИРАН УЛТРАЗВУК ВЪРХУ КОЖАТА НИ?:

Апаратът разполага с 3 накрайника за лице и 2 за тяло, които излъчват ултразвук на различна дълбочина.

 Бързият, дори понякога моментален лифтинг ефект постигнат чрез „HIFU е в резултат на два основнифактора:
1. Намаляване на обема на SMAS (повърхностната мускулно-апоневрозна система) и повдигане в резултат на точковата коагулация.
2. Свиване и съкращение на дължината на колагеновите влакна. Възможно е два или три дни след процедурата да се наблюдава леко подуване и отток. Лифтинг ефектът е строго индивидуален и до голяма степен зависи от времето на ремоделиране и обновяване на колагена в кожата, като ефектът се увеличава в продължение на 3-6 месеца.

Лице-Първият стимулира повърхностния слой на дермата – 1.5мм дълбочина, вторият въздейства върху средна и дълбока дерма до 3мм, а третият на цели 4.5мм. Именно там се намира мускулният апоневротичен слой, т.нар. SMAS. На такава дълбочина за лифтиране разчитат и пластичните хирурзи. Просто обяснено SMAS  представлява вид ципа, изградена от колагенови и еластинови влакна, която отделя подкожието от подлежащите мускули. Именно тя служи като арматура за подържането на тъканите. С времето обаче SMAS слоят изтънява, отпуска се и в комбинация със стареенето на кожата води до появата на бръчки и видимо нарушени контури. Именно стимулирането на този слой е в основата на изключителните лифтинг резултати от процедурата.

Дълбочината на фокусирания ултразвук до 4.5мм стяга SMAS слоя, 3.0мм накрайникът стопява натрупаните мастни образувания, а 1.5мм – подобрява повърхностния слой кожа, заглажда бръчките, избистря тена.

Тяло – Накрайници 13мм и 8 мм разбиват мастните натрупвания, стягат и лифтират кожата. Използват се за отпуснатата част на ръцете, вътрешната част на бедрата, паласки, брич, корем.
Чрез фокусираният ултразвук колагеновите и еластинови влакна, съединяващи мускулния слой с повърхността на кожата, се свиват и скъсяват и така се повдига SMAS слоят. HIFU предизивиква загряване на различните нива до 60-70° без да уврежда повърхността на кожата. Така термокоагулацията предизвиква уплътняване на разтегнатите колагенови влакна и осигурява лифтинг на всички слоеве на меката тъкан по лицето. Заедно с това се стимулира образуването на нови колагенови влакна. Цялата тази взаймодействаща система предизвиква изключителен стягащ и повдигащ ефект, който се разгръща оптимално от 3 до 6 месеца след процедурата.

Колко трае резултатът?

Може да се радвате на лифтирана кожа до 1-2 години след процедурата. Здравословният начин на живот и правилна поддръжка на кожата може да го увеличи.

Болезнена ли е процедурата с HIFU?

Дискомфортът е сведен до минимум, преди процедурата обезболяваме с крем анестезия.

Колко процедури?

Ефектът е гарантиран след 2-3 процедури. За пациенти пушачи или такива с по-напреднал стадий на отпускане на кожата може да са необходими 4-5 процедури.

Възстановителен период?

Веднага бихте могли да се завърнете към ангажиментите си. Може да се забележи лек оток до 2 дни след процедурата.

Какви са предимствата пред други подобни процедури?

Сертифициран медицински апарат, гарантира безопасното му използване на територията на ЕС и USA. Извършва се само от квалифицирани специалисти.
Освен тези превенции, цената на безоперативния SMAS лифтинг е в пъти по-ниска от хирургичния лифтинг.
Процедурата се прилага целогодишно и е подходяща за хора с всякакъв тип и цвят на кожата.

Показания за „HIFU (високо интензивен фокусиран ултразвук)”– неоперативен SMAS лифтинг:

 • Промени свързани с възрастта
 • Двойна брадичката
 • Загуба контура наскулите
 • Отпускане на кожата под брадичката и в областта на шията
 • Загуба на контура на лицето и контура на долната челюст
 • Задълбочаване на назолабиалните гънки
 • Увисване ъглите на устата
 • Отпускане на вежди и клепачи
 • Гравитационна птоза (отпускане) на лицето
 • Гравитационна птоза (отпускане) на тялото (корем,седалище, мишници и др.) Оформяне и стягане на тяло с макро фокусиран високоинтензивен ултразвук. Постига се намаляване на мастни натрупвания и стягане на кожата. Прилага се върху всички части на тялото без лакти, ключици, глезени. Прилага се за отпуснатата част на ръцете, вътрешната част на бедрата, паласки, брич, корем

Противопоказания за „HIFU (високо интензивен фокусиран ултразвук)”– неоперативен SMAS лифтинг:

 • Открити рани, кожни лезии
 • Бременност, кърмене
 • Рак или тежко ендокринно заболяване
 • Тежките форми на акне по лицето и шията
 • Системно или локално кожно заболяване, при което е нарушен процеса на регенерация на кожата
 • При прием на антикоагулантни препарати
 • Ботулинов токсин, тредлифтинг, хиалуронови пълнители до 6 месеца след поставянето им в обработваната зона
 • Метални импланти в обработваните зони
 • Пейстмейкъри и стендове

НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ


Име

Относно

Телефон

E-mail

Вашето запитване